Robert Coxon Életrajz

Robert Haig Coxon a kanadai Montrealban született és zeneszerzést tanult a McGill Egyetemen. Számos billentyűs hangszeren játszik. Széles körben ismert és elismert zenész, aki személyes, spirituális és zenei élményeiből merítve alkotja meg elsősorban meditációhoz komponált zenéit.

Másfél évesen játszott először zongorán (két kézzel, természetesen), és kilenc évesen vett először zongoraleckéket a nagyanyjától. Mivel nem elégítette ki az, hogy a mások által szerzett darabokat játssza, tizenegy évesen komponálni kezdett. Míg a vele egykorúak összejártak és sportoltak, Robert tizenhét évesen már bárokban és éttermekben lépett fel. Habár a zene is rengeteg idejét felemésztette, középiskolától elkezdett művészetet, festészetet és grafikát tanulni. A McGill Egyetemen harsonán és orgonán is játszott, és elismert pop és jazz zenész vált belőle.

A zene az oktatás felé vezette, és amíg bele nem kezdett szakmai karrierjének építésébe, néhány évig fiatalokat tanított. Mint a legtöbb sikeressé vált művész, Robert is rengeteg zenei élményt gyűjtött számtalan munkája során. Egy tízfős diszkócsapat zenei igazgatójaként is tevékenykedett, majd csatlakozott a népszerű kanadai The Bells nevű popcsapathoz, valamint filmzenét is írt. Később komolyan elhatározta, hogy zenei tudását klasszikus zenei ismeretekkel bővíti, ezért Rose Goldblattnél, a világszerte ismert előadóművésznél vett privát órákat.

Robert első megjelent műve egy 45 perces lemez volt, mely a Ballad of America címet viseli, és Celine Dion kiadója adta ki!
Ezt követően egy időre felfüggesztette a fellépéseit, hogy a Cristal Silence c. albumán dolgozhasson. A lemez 1986-ban jelent meg és óriási sikert aratott Kanadában. Folytatása, a Cristal Silence II. első és második helyen vezette a New Age zenei listákat a Guide Resources magazin közlése szerint. Robert első élő rádióközvetítése a CBC Rádión egész Kanada-szerte nagy sikert aratott, az akkori legfontosabb zenei kritikus ezt írta róla: „Robert Haig Coxonnak nincs mit irigyelnie Vangelistől”, s ez azóta meglehetősen általános véleménnyé vált zenei körökben.

Háromszor jelölték a rangos Felix-díjra (a Grammy-díj francia megfelelője), és közben Kanada legnépszerűbb New Age zenészévé vált. 1995-ben jelentette meg talán legismertebb albumát, a Silent Path címűt, ami szinte azonnal a sikerlisták első helyén kezdett Kanadában és Franciaországban. (Később az USA New Age sikerlistáján is első helyre kúszott fel.)

Robert munkájának legtitkosabb része, amit sokan nem is tudtak róla, míg ez az életrajz napvilágot nem látott, az a tudományos jellegű érdeklődése a zene iránt: megtalálni a zene azon interdimenzionális részeit, amelyek megérintik és gyógyítani képesek az embert, ahogy ezt ő maga is megtapasztalhatta zenei pályafutásának évei alatt. Robert rendszeresen elrejtőzik különféle helyeken, ahol zavartalanul végezheti tudományos kutatásait a hangokkal kapcsolatban.

1998-ban kezdett Lee Caroll-lal és Jan Toberrel utazni, és a Kryon-közvetítéseket azóta is az ő zenéje fémjelzi. Ez a zene számos ország, többek között az Egyesült Államok, Kanada, Franciaország, Belgium, Mexikó, Svájc, Ausztria, Japán, Argentína, Brazília, Chile, Németország, Oroszország és Izrael közönségét nyűgözte már le a Kryon-szemináriumok alkalmával.

Weboldal: www.robertcoxon.com
E-mail: robert@robertcoxon.com

 

Megjelent albumai:

Cristal Silence I - The Silence Within
Cristal Silence II- Beyond Dreaming
Cristal Silence III- The Inner Voyage
Crystal New Age Stories
The Silent Path
Prelude to Infinity
The Infinite... essence of life
Goddess, The Power of Woman

Kétség nem fér hozzá, hogy Robert Coxon nagy zeneszerzők reinkarnációinak egyike. Aki a klasszikus zene és a New Age dallamok tökéletes összhangjára vágyik, megtalálta, amit keresett! Coxon Kanadában, a montréali McGill Egyetemen tanult zenét szerezni és ez látszik is. Zeneszerzői tálentuma minden tekintetben kifogástalan, vagyis mesteri. A leggyönyörűbb, legcsodálatosabb zenei harmóniákat alkotta meg, amelyeket valaha is hallottam. Coxon lenyűgöző dallamait szintetizátor és valódi hangszerek együttes használatával, és gazdag szimfonikus háttérrel komponálja meg. Az album minden egyes darabja megnyugtató, simogató és oldja a stressz legmakacsabb fajtáit is. A The Silent Path egyszerűen rabul ejt. Senki ne lepődjön meg, ha libabőrös lesz, netán könnyekben tör ki ezt a csodálatos tisztító zenét hallgatva. Mindenféleképpen csak ajánlani tudom!

Karen Smith-Pearson, Overtones Magazin (Dallas, USA)

Forrás: http://www.kryon.com/Coxonbio.html